Kuinka paljon ja kuinka usein viikunoita kastetaan kesällä: ohjeet aloittelijoille

Viikuna on trooppinen viikunapuu. Sitä viljellään venäläisissä puutarhoissa ja hedelmätarhoissa avoimessa maassa, istuttaen lämpimiin ja hedelmällisiin maihin. Viikunahedelmät arvostetaan hyödyllisistä ominaisuuksistaan ​​ja vitamiinikoostumuksestaan, ja niitä käytetään myös ruoanlaitossa - he valmistavat aromaattisia kotitekoisia hilloja tai viikuna piirakoita. Yksi eksoottisen puun kasvattamisen edellytyksistä on pätevä kesäkastelu. Artikkelissa pohditaan kuinka usein viikunoita kastetaan kesällä ja miten se tehdään oikein.

Pitääkö minun viikunoita kastella kesällä

Kuinka paljon ja kuinka usein viikunoita kastetaan kesällä: ohjeet aloittelijoille

Kuva kastellaan koko kesän. Kasvi rakastaa vettä, mutta ei siedä vesiroiskeita. Kastelun aikana on tärkeää, että vesi tunkeutuu syvälle juuriin, eikä se jää maaperän pintaan eikä aiheuta tiheää kuorta auringon vaikutuksesta.

Puutarhurit kiinnittävät huomiota sääolosuhteisiin: mitä kuumempi kesä on, sitä useammin ja runsaammin he viikottavat viikunoita. Lajike, kasvien ikä, kypsymisaika ja viljelyominaisuudet.

Säännöllinen ja pätevä kastelu takaa sadon oikean kehityksen ja rikas sadon. Kuivuus johtaa siihen, että versot kuivaavat ja menettävät kykynsä kantaa hedelmiä, kasvi sairastuu ja kuolee. Kastelun lisäksi suositellaan kiinnittämään huomiota kasteluun kesällä - sen avulla puun optimaalinen kosteustaso ylläpidetään puun oikean kehityksen kannalta.

Kuinka usein kastaa

Kastelun tiheys ja määrä riippuu monista tekijöistä. Nuoret puut kosteuttavat viikoittain, viettäen yhdelle kasvelle 5-10 litraa vettä. Enemmän aikuisia - harvemmin: lisää noin 8-10 litraa vettä 2 viikon välein. Jos on merkkejä kuivumisesta (kuihtuneet versot, harmaanvihreät lehdet, muodonmuutokset), veden määrä kasvatetaan 15 litraan yhden puun alla viikossa. Jos kesä on sateinen, laske.

Kuinka paljon ja kuinka usein viikunoita kastetaan kesällä: ohjeet aloittelijoille

Kasteluveden vaatimukset

Kasteluun sopiva vesi on pehmeää, ilman klooria ja kalkkia, aikaisemmin asetettu auringossa. Sen lämpötilan tulisi olla vähintään + 20 ° С. Kokeneet puutarhurit suosittelevat sula- tai sadeveden käyttöä. Alueelle asennetaan yksinkertaiset tyhjennysrakenteet, joiden läpi kosteus pääsee tyhjiin muovi- tai rautatynnyreihin. Sade- ja sulavesi on rikastettu luonnollisella hapnolla, joten viikunat sairastuvat todennäköisemmin.

Jos kesä on kuiva ja sadevettä ei ole, käytetään vesijohtovettä. Haittana on, että se sisältää klooria ja kalkkia ja on kovaa. Veden pehmentämiseksi puutarhurit lisäävät 2 tippaa sitruunamehua 10 litraan. Lisäksi omenaviinietikkaa käytetään pehmentämiseen - 10 tippaa liuotetaan 1 litraan vettä.

Huomio! Älä kastele viikunoita vedellä avoimista säiliöistä - suista, joista tai järvistä. Se voi sisältää vaarallisia sieniä ja taudinaiheuttajia, jotka aiheuttavat puusairauksia. Tällaisesta kastelusta johtuen viikunat sairastuvat korallipisteellä, antraknoosilla tai harmaalla mätä.

Mitä voidaan lisätä

Jotta kastelu tuottaa kaksinkertaisia ​​etuja, kerran kuukaudessa puutarhurit käyttävät paitsi vettä myös infuusion yrttejä: kamomillaa, kalenteria, nokkanaa, takiaista, tansia, salviaa. Menetelmä lisää munasarjojen määrää puussa ja estää hyönteisten esiintymisen: valkoperhot, kasvihuonekaapit, korvakorut, nematodit, hämähäkin punkit. Kostuta viikunat varhain aamulla, ennen auringonnousua.

Saannon lisäämiseksi viikunoita kastellaan banaaninkuori-infuusiolla. Se kaadetaan vedellä ja vaaditaan 3–4 päivän ajan, minkä jälkeen se viedään puun alle erityisesti valmistettuihin reikiin, joiden syvyys on 8 cm.Tällainen kastelu ei ole tarkoitettu vain kosteuttamiseen, vaan myös puun ravitsemiseen ja orgaanisen lannoituksen korvaamiseen.

Kuinka viikunoita oikein kastella kesällä

Kaikentyyppisistä viikunoiden kastelulajeista tavallinen (juuri), sadetus ja nestemäinen lannoitus ovat sopivampia kuin toiset. On suositeltavaa vaihtaa niitä keskenään, jotta kasvin nesteytys on tasapainossa..Kuinka paljon ja kuinka usein viikunoita kastetaan kesällä: ohjeet aloittelijoille

Säännöllistä kastelua käytetään aamuisin ennen lämmön alkamista tai illalla auringonlaskun jälkeen, kun lämpötila laskee ja auringonsäteet eivät aiheuta palovammoja. Vesi johdetaan erityisiin reikiin puun lähellä tai tavaratilan alle. Ensimmäinen menetelmä on edullinen, koska kosteus jakautuu tasaisemmin eikä kerry. Toimenpiteen jälkeen maa löysätään kyllästyäkseen sillä happea. Seuraavaksi viikunat multaa - heinää, sahanpurua, hienoa soraa tai kuivaa lehdet kaadetaan puun alle. Mulch pitää kosteuden.

Kastelu on tapa kastaa erityisellä koneella. Menetelmällä on positiivinen vaikutus maaperän vesi-ilma-tilaan, jonka seurauksena vesi ei stagna pinnalla ja imeytyy vähitellen. Eri kokoiset ja eri intensiteettipisarat jakautuvat viikunapuuhun. Yläkeinokastelun haittana on, että se soveltuu vain suurille viljelmille ja koneen ylläpito maksaa monta kertaa enemmän kuin tavanomainen kastelu.

Huomio! Pienissä puutarhaviljelyissä kesäasukkaat käyttävät suihkepulloa vedellä - ne jakavat kosteuden kasveille aamulla tai illalla. Tärkeintä on olla tekemättä tätä aurinko palatessa - lehtien palovammat on taattu.

Nestemäinen rehu voi olla orgaanista tai mineraalista. Puutarhurit käyttävät lantaa, superfosfaattia, kaliumsuolaa, ureaa, puutuhkaa. Nestemäisten lannoitteiden levitysväli on kerran 2-3 viikkoa. Orgaaniset ja mineraalit vuorottelevat. Päällyste laimennetaan kulhoon ja kaadetaan juurin alle tai reikiin. Jotta ravintoaineet imeytyisivät nopeammin, viikunat on mulkattu. Multaavan kerroksen paksuuden tulisi olla 3-4 cm.

Mitä virheitä vältetään

Aloittelijoiden puutarhurit, mutta myös kokeneet kesäasukkaat tekevät virheitä kastelussa. Tämän takia viikunat viivästyvät kasvun aikana, tulevat palovammoiksi tai jopa kuolevat. Useita yleisiä virheitä:

  1. Puuta kastellaan usein, mutta vähän. Tämä menetelmä johtaa siihen, että vettä on saatavana vain osalle kasveja, se ei tunkeudu syvemmälle juuriin. Maaperän pintakerrokset kuivuvat nopeasti, jolloin ne eivät sovellu oikollisen eksoottisen puun kasvattamiseen. Kastelun tulisi olla tasapainoista. Yleinen suositus: Kaada 10 litraa kasvia kohti 2 viikon välein.
  2. Puu kastellaan letkusta, jolla on voimakas vesivirta. Vaikka tämä ei johda vakaviin sairauksiin tai sadon laskuun, kasvin koristeominaisuudet huononevat. On parempi ostaa kastelukannu ja kastella viikunoita huolellisesti, jotta vältetään juurien ja kypsyvien hedelmien vaurioituminen.
  3. Vesi niin, että merkittävä osa vedestä päätyy lehtiin. Sen ei tarvitse olla sellaista - veden on tarkoitus ruokkia juuria, ei lehtiä. Suihku suunnataan suoraan juurille. Ja voit kostuttaa lehtiä sadetuksen aikana.

Viikunoiden kastelu istutettaessa

Kuinka paljon ja kuinka usein viikunoita kastetaan kesällä: ohjeet aloittelijoille

Viikunat istutetaan kesämökkeihin ravitsevaan ja löysään maaperään, jolla on neutraali happamuus. Esiistutus reikä lannoitetaan ja kuivatuskerros asetetaan niin, että kosteus ei stagna. Ensimmäistä kertaa viikunat kostutetaan heti istutuksen jälkeen - ämpäri vettä kaadetaan taimen alle ja multaa. Seuraavan kerran kastelu kastetaan vasta 2-3 viikon kuluttua.

Kukinnan ja hedelmien aikana

Kukintakauden aikana viikunoita kastellaan iän perusteella. Enintään 2 litraa vettä käytetään 10 litraa vettä, 2-10 vuoden ikäisillä puilla jopa 15 litraa vettä. Kymmenen vuoden kuluttua viikunoita kastellaan sen mukaan, kantavatko hedelmät vai eivät. Jos kasvi on terveellistä ja tuottavaa, siihen käytetään 10-15 litraa.

Toimenpiteet lopetetaan 10 päivää ennen hedelmää ja sadonkorjuun ajan. Sen jälkeen ne kastellaan kerran ja valmistellaan talveksi - ne leikataan ja peitetään. Seuraava toimenpide tapahtuu vasta keväällä.

Kokenut puutarhanhoitovinkit

Viikunoiden kastelu alkaa toukokuun lopulla. Aiemmin he eivät ole tehneet tätä, koska maaperässä on vielä sade- ja sulatusvesivarantoja. Tämän säännön lisäksi kokenut puutarhuri jakaa muita hyödyllisiä vinkkejä:

  1. Jokaisen kastelun jälkeen maaperää löysätään. Menetelmän tarkoituksena on estää tauteja ja hyönteisiä, lisätä maaperän kosteuspitoisuutta ja estää rikkakasvien kehittymistä.
  2. Kesäasukkaat käyttävät sprinkleriä vain, jos sää on kuuma. Jos ilmasto on kosteaa, älä käytä menettelyä.
  3. Kaada viikunat sulalla, sateella tai vesijohtovedellä. Sopiva lämpötila on noin + 20 ° C.
  4. Hedelmäsaikana ja 10 päivää ennen kasvia ei kasteta.

Se on kiinnostavaa:

Yksinkertaiset tavat viikunoiden levittämiseksi pistokkaalla kotona

Vaiheittaiset ohjeet viikunoiden peittämiseksi talveksi oikein ja puun valmistamiseksi kylmäksi

johtopäätös

Viikunoiden kastelu avoimella kentällä suoritetaan keskimäärin kerran 1,5-2 viikossa. Nuoreen puuhun kuluu jopa 10 litraa vettä, aikuiselle noin 15 litraa vettä. Vesi puolustetaan alustavasti ja sitä lämmitetään auringossa, jos se on kylmä. Kerran kuukaudessa kastelun sijaan he käyttävät nestemäistä pintakoristetta - he tuovat infuusion yrttejä tai banaaninkuoria puun alle. Jos kesä on kuiva ja kuuma, ruiskutetaan - vesipisaroita suihkutetaan kasvin päälle. Proseduurin jälkeen maaperän irtoaminen ja murskaaminen. Puiden asianmukainen hoito takaa rikkaan sadon.

Lisää kommentti

Puutarha

Kukat