Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet

Valkoherukoita ovat jatkuvasti suosineet kotimaiset puutarhurit. Tämän kasvin hedelmät aiheuttavat vähemmän todennäköisesti allergioita kuin kirkkaammat marjat. Niillä on virkistävä makea ja hapan maku ja herkkä tuoksu, jotka eroavat huomattavasti mustan ja punaisen herukkalajikkeista.

Valkoherukoita on vaativimpia hoitaa ja hedelmällisempiä kuin mustia tai punaherukoita. Valkoisten marjojen lajikkeissa on kuitenkin sitkeämpiä ja tuottavampia lajikkeita. Yksi heistä on Versailles.

Kuvaus valkoherukat Versailles-lajikkeesta

Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet

Valkoherukka (ribe niveum) on melko vanha lajike, kasvatettu Ranskassa 1800-luvulla. Vasta vuonna 1959 laitos merkittiin Venäjän valtionrekisteriin. Suositellaan viljelyä maltillisen ilmaston omaavilla alueilla, mutta se soveltuu viljelyyn etelässä ja jopa Venäjän pohjoisosissa.

Pääpiirteet

Huolimatta monien nykyaikaisempien lajikkeiden esiintymisestä, Versailles-punaherukka ei ole monessa suhteessa heikompi kuin he ja ylittää jopa monet nykyään kasvatetut lajikkeet ja hybridit.

Valkoisen Versaillesin kuvaus:

 1. Puska. Pystytä. Keskikokoinen. Korkeus vaihtelee välillä 1,2-1,5 m. Holkit leviävät, säteilevät suuri joukko versoja. Oksat ovat ohuet, mutta vahvat ja riittävän joustavat. Juurijärjestelmä on kehitetty. Suurin osa juurista on vaakasuorassa, sijaitsee 40 cm syvyydessä maan alla ja kasvaa kruunun ulkopuolella. Keskeinen juuri on voimakas, menee maan alle 1 metrin syvyyteen.Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet
 2. Lehtiä. Leveä, sydämen muotoinen pohjassa, viidellä lohkon leikkeellä. Reunat ovat sahalaitaisia. Itse hampaat ovat leveät ja tahrattomat. Lehtilevyjen saumoisella puolella on lievä karvainen. Lehtien väri on tummanvihreä, tuskin havaittavan sinertävän sävyisen.
 3. Kukinta. Kukinnot kerätään pitkiin harvoihin rypäleisiin, joissa on lehtikieli. Kukat ovat lautanen muotoisia, keskikokoisia, kelta-valkoisia. Pedit ovat pitkät ja suorat. Ei pubescencea, kiiltävä kiilto.
 4. Marjoja. Suuri, pyöreä, linjassa, kerätty pitkiksi harjoiksi. Kunkin marjan paino vaihtelee välillä 0,7–1,3 g. Varjossa on kermaista. Hedelmät ovat läpikuultavia, luut näkyvät mehukkaan massan läpi. Maku on makea ja hapan, rikas. Iho on läpinäkyvä, ohut, mutta kiinteä.
 5. Kypsymisajat... Varhain kypsä.
 6. Koskemattomuutta. Erittäin kestävä hometta. Ei immuniteettia antraknoosille. Immuniteetti muihin sieniin sairaudet keskellä.
 7. Kestävyys negatiivisille ympäristötekijöille. On korkea pakkaskestävyys.
 8. Siirrettävyys. Korkea. Tiheä iho antaa hedelmille ei rypistyä pitkäaikaisen kuljetuksen aikana.
 9. Tuottavuus. Korkea. Pensaasta korjataan keskimäärin 3-4 kg marjoja.

Valkoherukka erottuu marjojen kypsymisen ystävällisyydestä. Koko sato poistetaan pensasta kerralla.

Merkintä! Versailles-valkoherukan marjoista löytyy jopa 18% kuiva-aineesta, 7,5% sokereista. Hedelmien happamuus on 2,3%. 100 g tuotetta edustaa 38 g askorbiinihappoa.

Hyvät ja huonot puolet

Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet

Versailles -herukka on suosittu sekä aloittelijoiden että kokeneiden puutarhureiden keskuudessa. Sen tärkeimmät edut on esitetty luettelossa:

 1. Korkea pakkaskestävyys. Tämä mahdollistaa Versaillesin kasvattamisen valkoiseksi kaikilla maamme alueilla;
 2. Itsepölytyksen. Kasvi tuottaa hedelmää, vaikka sivustolla ei olisi muita valkoherukkapuksia.
 3. Immuniteetin esiintyminen hometta vastaan.Puutarhureiden arvostelut osoittavat, että herukka ei ole herkkä monille muille sienitaudeille.
 4. Korkea tuottavuus.
 5. Varhainen kypsyys.

Haittoja ovat:

 • herkkyys antraknoosille;
 • holkin liiallinen leviäminen;
 • tiukat maaperän koostumukselle.

Neuvoja! Huolimatta siitä, että lajiketta pidetään itsepölyttävänä, korkeimmat saannot havaitaan, kun alueella on useita valkoisia herukoita (parempia kuin eri lajikkeet).

Lasku

Versailles valkoinen lisääntyy vain kasvullisesti. Käytä pistokkaita, kerroksia tai jakamalla pensas. Istutusmateriaalin hankkimistekniikka ei eroa muista lajikkeista.

Taimitarhoilla ja markkinoilla myydään yleensä valmiita taimia. Ne juurtuvat nopeasti ja juurtuvat hyvin pysyvään paikkaan.

Maaperän valmistelu

Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet

Versailles -herukalle on tärkeää valita oikea paikka. Sen tulisi sijaita aurinkoisimmassa paikassa ja suojata puutarhan tuulen alueelta. Pohjaveden ei tulisi päästä liian lähelle pintaa.

Merkintä! Riittämättömän valaistuksen vuoksi lajikkeen sato vähenee. Marjoista tulee pieniä ja hapanta.

Herukka viihtyy ravitsevissa savimailla, mutta ne voivat kasvaa missä tahansa maaperässä. Kun istutat hiekkamaata, tarvitset intensiivisempää ruokintaa.

Ennen herukoiden istuttamista, paikka kaivataan ja puhdistetaan rikkakasveista. Maaperä, jolla on neutraali happamuus, toimii parhaiten. Jos indikaattoreita nostetaan, lisätään kuivaa kalkkia tai tuhkaa.

Herukoita istutetaan aikaisin keväällä tai lehtien pudotuksen jälkeen. Kuopat valmistetaan 2-3 viikkoa ennen istutusta.

Hyvin valmistelu:

 1. Reiät on kaivettu 40 cm syvyyteen ja halkaisijaan 50 cm. Kasvien välissä on oltava vähintään 1,5 m vapaata tilaa.
 2. Reiästä poistettu maa sekoitetaan 5 kg: n kanssa lahoutettua lannan, 50 g superfosfaatin ja 20 g kaliumsulfaatin kanssa. Haluttaessa korvataan kaliumin superfosfaatti 1 kg tuhkalla.
 3. Maaperä lannoitteilla sekoitetaan huolellisesti ja jätetään reiän lähelle istutukseen.

Vaiheittaiset ohjeet taimen istuttamiseen ja valitsemiseen

On tärkeää valita korkealaatuinen ja terveellinen istutusmateriaali. Taimessa ei saa olla merkkejä sairaudet ja infektiot, epäilyttävät tahrat ja plakki. Juurijärjestelmän tulee olla hyvin kehittynyt, ilman kuivia ja tiheitä alueita, kosteaa leikkauksessa. Oksien ei tulisi olla kuivia. Vihreiden tulee olla kirkkaita ja hyvällä turgorilla.

On parempi ostaa taimi, jolla on suljettu juurijärjestelmä (sijaitsee maassa koomassa) - ne juurtuvat nopeammin. Jos ostettiin taimia, joissa oli avoin juurijärjestelmä, ne kastetaan vaaleanpunaisessa kaliumpermanganaatin liuoksessa ja juurien muodostumisen stimulaattorissa ennen istutusta. Jos juuret ovat pitkät, ne lyhenevät kolmanneksella.

Vaiheittaiset laskeutumisohjeet:

 1. Kuopan pohjaan kaadetaan 5 cm: n kerros kerrosta (hieno sora, paisutettu savi, kuorikivi). Keskustaan ​​muodostuu maapähkinä.
 2. Varsi asetetaan maapalkulle 45 asteen kulmassa. Juuret jakautuvat tasaisesti kumpun yli.
 3. Reikä peitetään ravitsevalla maa-ainesseoksella siten, että juuren kaulus syvenee 7-10 cm.
 4. Istutuksen jälkeen kasvin ympäröivä maa tiivistyy. Kaada sitten 2 ämpäriä lämmintä vettä juuren alla.
 5. Jos maaperä on asettunut, lisätään lisää maaperää. Kerros multaa (humus, turve, oljet) kaadetaan pensaan ympärille.
 6. Taimen yläosa karsitaan, jolloin jäljelle jää 5-6 tervettä silmua.

kasvava

Mahdollisimman korkean saannon saavuttamiseksi on tärkeää huolehtia pensasta asianmukaisella tavalla. Versailles -herukka on vähemmän hassu kuin monet muut valkoisten marjojen lajikkeet. Lisäksi se on vaativimpaa kuin musta ja punainen herukoita.

Hoito

Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet

Valkoherukka Versailles tarvitsee säännöllistä hoitoa. Luettelo sisältää perussäännöt:

 1. Kastelu. Valkoherukat vaativat juottoa. Normaalissa kesässä pensasta kastellaan kolme kertaa viikossa, joka kerta 10 litraa vettä. Jos kesä on kuiva, herukoita kastetaan joka päivä. Sadekaudella kastelu lopetetaan.Maaperä kostutetaan lämpimällä, asettuneella vedellä, aamulla tai illalla, kun aurinko ei ole aktiivinen.
 2. Löysääminen ja kitkeminen. Herukoiden ympärillä oleva maa löysyy jokaisen kastelun tai sateen jälkeen. Löysämisprosessissa rikkakasvit poistetaan.
 3. Yläosa. Ensimmäisen ja toisen vuoden istutuksen jälkeen reiästä poistettuun maaperään levitetään riittävästi lannoitetta. Sitten he alkavat tehdä aikaisin keväällä liuos, jossa on 10 litraa vettä ja 50 g ureaa, ja sadon saannon jälkeen kaadetaan pussiin seosta, jossa on 10 litraa vettä, 0,5 litraa kananlantaa (tai 1 kg lahoa lannasta), 50 g superfosfaattia ja 20 g kaliumsulfaattia. Kesällä pensas ruiskutetaan seoksella, joka sisältää 10 litraa vettä, 5 g kaliumpermanganaattia, 3 g boorihappoa ja 35 g kuparisulfaattia.
 4. Muodostus. Ensimmäinen muotoileva karsinta suoritetaan vuoden kuluttua istutuksesta. Kaikista muodostuneista luuhaaroista valitaan 3–4 vahvimmista, loput leikataan pois. Tällä tavalla suoritetaan vuotuinen karsinta. Kruunu muodostuu 4-5 vuodessa. Tähän mennessä kasvilla tulisi olla 16-18 haaraa. Sitten katkaisin 7-8-vuotiaita oksia, jättäen korvaavat versot.
 5. Terveysleikkaus. Kuivat ja vaurioituneet versot, maata leviävät oksat leikataan vuosittain. Versot on leikattu pois.
 6. Ikääntymistä estävä leikkaus. Jos herukka alkoi antaa vähän hedelmiä, on aika soveltaa ikääntymisen estäviä toimenpiteitä. Tätä varten herukka oksat leikataan 2/3.
 7. Talvehtii. Jotta herukka selviytyisi talvesta turvallisesti, sen oksat sidotaan langalla. Bushin alla kaadetaan 10–15 cm kerros multaa (komposti tai humus). Lumisina talvina riittää kasvien peittäminen lumella. Jos lunta ei ole, herukka on peitetty agrokuidulla.

Taudit ja tuholaiset

Versaillesin valkoherukkaan vaikuttaa harvoin hometta ja frotee. Puutarhureiden mukaan lajike on herkkä antraknoosille. Sairastunut kasvi rikkoutuu ruskeilla täplillä, jotka vähitellen sulautuvat yhteen ja kasvavat kooltaan. Tämä johtaa fotosynteesin häiriöihin, lehtien ja hedelmien putoamiseen, versojen kuivumiseen.

Jos tauti on jo vaikuttanut pensaaseen, se ruiskutetaan sienitautien kanssa. Ennen tätä kaikki sairaat kasvinosat poistetaan.

Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet

On tärkeää estää sairauksia. Luettelo sisältää perussäännöt:

 1. Ennaltaehkäisevät hoidot. Se suoritetaan keväällä, ennen kuin silmut turpoavat. Bush ruiskutetaan Bordeaux-neste- tai kuparisulfaattiliuoksella. On suositeltavaa ruiskuttaa pitkittyneen sateen jälkeen.
 2. Siivous puutarhaan. Syksyllä, lehtien pudottua, ne poistavat ja polttavat kaikki pudonneet lehdet, kuivatut oksat. Kesällä kaikki kasvien ympärillä olevat rikkakasvit poistetaan.
 3. Desinfiointia. Maaperän, istutusmateriaalin, puutarhatyökalujen desinfiointi.
 4. Yläosa. Kasvi, joka saa riittävän määrän ravintoaineita, kykenee paremmin vastustamaan tauteja ja tuholaisia.
 5. Kastelua koskevien sääntöjen noudattaminen... Vesipitoisuutta ja maaperän kuivumista pidetään suotuisina olosuhteina sienen kehittymiselle.
 6. saniteetti- karsiminen... Sieni-infektion kehitys alkaa yleensä kuivilla ja vaurioituneilla oksilla. Heidän oikea-aikainen poistaminen on välttämätöntä.
 7. Viipalointi puutarha-kenttä.

Herukoihin vaikuttavat paitsi infektiot, myös tuholaiset. Kasvien suojelemiseksi heiltä noudatetaan yllä olevia desinfiointisääntöjä ja kaikki paikan päällä olevat hedelmä- ja marjakasvit tarkastetaan joka viikko.

korjuu

Versailles -herukka - lajikkeen kuvaus ja ominaisuudet

Versaillesin valkoiset marjat kypsyvät heinäkuun lopulla tai elokuun alussa. Kypsän aikaan ne eivät murene pensaasta, joten monet puutarhurit odottavat, kunnes kaikki marjat ovat kypsiä, ja kerää ne kerralla.

Herukka poistetaan suoraan harjoilta. Säilytä jääkaapissa muovipussiin tai suljettuun astiaan 1-2 viikon ajan.

Kypsyysasteen määrää maku ja se, kuinka helposti marja erottuu varresta. Kypsissä hedelmissä luut näkyvät selvästi massan läpi.

Arvostelut

Versailles-valkoherukan arvostelut ovat enimmäkseen positiivisia. Useimmat puutarhurit, joilla on tämä lajike, suosittelevat perehtymistä kulttuuriin.

Irina, Moskova: ”Äitini istutti myös Versaillesin valkoherukan dahaan.Tuosta ensimmäisestä pensaasta saimme monia taimia, jotka istutimme sivustollemme ja esittelimme ystävillemme. Siitä lähtien olemme kokeilleet nykyaikaisempia valkoherukkalajikkeita, mutta Versailles on edelleen suosikki. Se ei vuoda hedelmiä kylmien napsautusten aikana ja kastelee sateisena kesänä. Ainoa mitä teen, on leikata heikot versot ja ruokkia niitä kahdesti vuodessa. "

Aleksanteri, Rostov ”Versailles -herukka on suosikkini. Pidän sen suurista hedelmistä pitkissä harjoissa. Mehukas, makea, hieman happea. Hoitovaatimus, mutta jos kaikki tehdään ajoissa, se ei vie paljon aikaa. Käytän tuhkaliuosta kananpoistoilla varhain keväällä ja syyskuussa. Vetän vain, jos maaperä on erittäin kuiva. Oli vuosi, jolloin hän sairastui antraknoosista. Siitä lähtien olen ruiskuttanut kuparisulfaatilla keväällä ja pitkien sateiden jälkeen ”.

johtopäätös

Versailles -herukka on ranskalainen lajike, joka on kasvatettu 1800-luvulla. Eroaa pakkaskestävyydessä, korkealla saannolla, suurhedelmäisellä, kestävyydellä monille sairauksille. Sillä on vain kaksi merkittävää haittaa - puutteellinen immuniteetti antrakoosille ja lisääntynyt holkin haarautuminen.

Vernissalin valkoherukasta ei ole vaikea hoitaa. Tärkeintä on varmistaa oikea kastelu ja ruokinta, suorittaa muodostuminen ja terveysleikkaus vuosittain.

Lisää kommentti

Puutarha

Kukat