Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut

Porkkanalajikkeita ja hybridejä on satoja. Ne eroavat maun ja sokeripitoisuuden, mehukyvyn ja värin välillä (keltainen, oranssi, viininpunainen). Juurikasvit pitkäaikaista varastointia varten, rehut ja ruokalat, ytimellä tai ilman, on jalostettu.

Artikkelissa kerrotaan parhaista porkkanalajikkeista valokuvien, kuvausten ja tuottoindikaattorien avulla.

Porkkanalajikkeet

Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut

Porkkanaa on seitsemän päälajiketta, joita yhdistävät yhteiset ominaisuudet: Nantes, Chantenay, Berlicum, Pariisin carotel, Amsterdam, Flacke, kääpiö (minimiporkkanat).

Amsterdam

Viittaa varhaiseen kypsymiseen. Juurikasvit ovat jopa 15 cm pitkiä, lieriömäisiä ja tylppä. Se on lisännyt mehukykyä ja korkeaa sokeripitoisuutta massassa, joten se ei sovellu pitkäaikaiseen varastointiin.

Hienon ihon ansiosta se ei tarvitse puhdistaa, sinun täytyy vain pestä vihannes. Lajike on tarkoitettu mehujen, salaattien, ensimmäisen ja toisen ruokalajin valmistukseen. Sisältää seuraavat nimet: Amsterdam, faarao, Amsterdam, Touchon.

Nantes

Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut

Nämä ovat suuria porkkanalajikkeita, joiden pituus on enintään 30 cm, halkaisija jopa 4 cm. Juurikasvien muoto on lieriömäinen, siellä on ydin, mutta ohut. Sisältää paljon sokereita ja kosteutta. On olemassa sekä varhaisia ​​että keskimmäisiä, myöhäisiä lajikkeita. Tähän lajikkeeseen kuuluvat Nantes, Jaroslavna, Yaskrava, Samson, Kharkov, Forto, Monanta, Rogneda, Nerak, Sirkana, Karadek, Kabana jne.

Flakke tai Valeria

Lajike on tarkoitettu pitkäaikaiseen (talvi) varastointiin. Kuuluu myöhään kypsymiseen. Hedelmien muoto on kaksimuotoinen tai kartiomainen, pituus enintään 25 cm, halkaisija jopa 5 cm. Ydin on äänekäs. Sisältää vähän sokeria, kosteutta ja karoteenia, mikä on helppo varastoida. Maun suhteen se menettää varhaiset lajikkeet.

Tähän lajikkeeseen kuuluvat Victoria, Rote Riesen, Autumn Karol, Flakenaria, Vita Longa.

Chantenay

Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut

Viittaa kauden puoliväliin. Sillä on suuri halkaisija jopa 6 cm, pituus jopa 12 cm, juurikasvi on kartion muodossa tylppä pää. Ydin lausutaan. Porkkanat eivät sovellu varastointiin, niitä käytetään suoraan kulutukseen. Tyyppi sisältää Red Cor, Krasa-Maiden, Katerina, Shantene Royal, Kuroda.

Berlikumer

Se kypsyy myöhään, sisältää vähän karoteenia, mutta paljon sokeria. Sopii talvisäilytykseen. Mehukkaisten hedelmien koko on enintään 25 cm, halkaisija jopa 5 cm, joihin kuuluvat Darina, Berlikum, Morevna, Lakomka, Bangor.

Lue myös:

Punaisten porkkanoiden ominaisuudet ilman ydintä.

Viiteranskalainen porkkanalajike Carotel.

Kuinka selvittää, milloin porkkanat varastoidaan puutarhasta.

Minimi porkkana

Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut

Kääpiöjuurikasvihannekset, joiden pituus on pieni ja halkaisija enintään 3 cm, kuten retiisit. Kypsyvät nopeasti, mutta eivät sovellu varastointiin, vain jäädyttämiseen ja säilyttämiseen. Näitä ovat Parmeks, Khibinskaya.

Pariisin carotel

Se kypsyy varhain, on kooltaan pieni, jopa 10 cm pitkä, siellä on pyöreitä näytteitä. Ei sovellu pitkäaikaiseen varastointiin, altis halkeilua. Sisältää paljon A-provitamiinia. Edustajat - Alenka, Polar karpalo.

Siirtymätyypit

Nämä sisältävät:

 1. Flakke / karoteeni. Eroaa korkean saannon, pitkä, jopa 25 cm, halkaisija noin 3 cm. Se voi halkeilla, mutta kestää useimpia sairauksia. Edustaja - Romos.
 2. Chantenay / Danvers... Sen muoto on sylinteri, mutta terävä. Kestää halkeilua, hyvä istuvuus. Edustaja - Kanada.
 3. Berlicum / Nantes. Suurempi kuin Nantes pituus ja leveys. Sen muoto on tylppäteräinen. Se eroaa Nantes-lajikkeista vähemmän makeudella ja karoteenitasolla. Mutta sitä säilytetään pitkään ja saadaan hyvä sato. Edustajat - Baltimore F1, Nandrin.

Porkkanalajikkeet

Jokaista lajiketyyppiä edustaa monia lajikkeita. Niistä yleisimpiä ovat Jaroslavna, Rogneda, Bolivar, Nantik, Karamelka jne.

Moe

Myöhäinen kypsyminen. Mo porkkanat pitävät hyvin, kestävät kylmää. Juurten pituus on jopa 20 cm, muoto on kartiomainen. Sen saanto on korkea - noin 7 kg / 1 neliömetriä. m. varastoitu ensi vuoteen saakka.

Canterbury

Keskimääräiset kypsymisajat. Juurikasvit ovat suuria - jopa 300–700 g, kartiomaisia. Canterburyn porkkanat kasvavat hyvin löysällä hiekka- ja savimyllyllä.

Tukeva

Kypsyy myöhään. Kaupat hyvin ensi vuoteen saakka. Juurikasvit ovat kartiomaisia ​​20 cm. Krepish-porkkanoita käytetään ravitsemukseen potilailla, joilla on anemia ja hermoston häiriöt. Se luotiin juuri tätä tarkoitusta varten.

presto

Kuuluu Nantes-tyyppiin. Kypsyy varhain, jakso - 80 päivää. Kestää nuolen muodostumista. Presto-porkkanaa käytetään tuoreena. Huonosti varastoitu.

Maestro

Kypsyvät pitkään - 120-130 päivää. Ei halkeile. Kuuluu Nantes-tyyppiin. Pituus jopa 20 cm, poikittainen koko - jopa 4 cm.Sylinterimäisten hedelmien massa on jopa 200 g.

Bolivar

Kuuluu Chantenay-tyyppiin. Keskimääräinen kypsymisaika on 110 päivää. Juurikasvit ovat kartiomaisia, sileän pinnan kanssa. Halkaisija on jopa 4–5 cm. Bolivar-porkkanoilla on selkeät yläosat, ne eivät halkeile ja sopeutuvat helposti lämpötilaolosuhteisiin. Kaupat hyvin.

Narbonne F1

Myöhäinen hybridi, joka on kasvatettu Hollannissa. Kypsymisaika on 135 päivää. Juurikasvit ovat lieriömäisiä. Narbonne F1 -porkkanaa varastoidaan pitkään, sillä on hyvä maku.

Anastasia

Kuuluu myöhäisiin lajikkeisiin, kypsyy 135 päivässä. Nantes-tyyppi. Porkkanoiden massa on noin 100 - 150 g. Pituus on jopa 22 cm. Anastasia-porkkanat voidaan säilyttää kevääseen saakka, he eivät pelkää halkeilua.

Yaroslavna

Viittaa myöhäisiin lajikkeisiin. Kypsyminen kestää jopa 120 päivää. Jotta kasvis säilytettäisiin talveksi, joudut kuitenkin odottamaan 140–150 päivää. Jaroslavnan porkkanoiden massa on rikas oranssi, punertavan sävyinen, juurikasvien pituus on jopa 22 cm.

Sentyabrina

Kypsyy 120 päivässä. Hedelmien pituus on noin 15-18 cm. Paino on 100-200 g. Tuottavuus on noin 400 senttiä hehtaarilta. Soveltuu varastointiin.

Nantic Resistafly

Nantes-porkkanat ovat ohuita, lieriömäisiä, jopa 15–19 cm pitkiä, noin 3,5–4 cm poikki, painavat noin 100 g. Kypsyvät nopeasti, 90 päivässä. Lajike ei pelkää kukintaa ja porkkanaperhoa.

Rogneda

Kypsyy 108-115 päivässä. Vihannesten paino on noin 100 g, pituus jopa 17 cm, saanto 6 kg / neliö. m.

Kultaseni

Kypsymisaika on noin 120 - 130 päivää. Pituus 16–19 cm, hedelmäpaino 100–150 g, tuottavuus 300–450 c / ha. Se on tarkoitettu tuoreeseen kulutukseen.

Suklaa hurmaaja

Varhainen kypsyminen, kypsyy 70 päivässä. Juurikasvit ovat claret, keski on oranssi, ydin on keltainen, ei ilmaistu. Maku on makea. Porkkanaa ei ole tarkoitettu varastointiin.

Karamelli

Vegetatiivinen ajanjakso on 70-100 päivää. Koko 15 cm, paino 100-150 g. Yhdistää hyvän maun ja erinomaisen pitämislaadun.

Alenka

Tylsäkärkiset, noin 15 cm pitkät vihannekset, paino 90-100 g, kypsyvät 85 päivässä. Varastoitu syksyyn saakka. Porkkanat vaativat kosteutta ja maaperän löysyyttä.

Venäjän koko

Enintään 30 cm pitkät porkkanat, joiden paino on enintään 1 kg, kypsyvät 120–130 päivässä.

Solomon

Se kasvaa 80–100 päivässä 25 cm asti. Varastoidaan ensi vuoteen. Tuottavuus - 230-400 kg / ha.

Lue myös:

Laaja valikoima porkkanoita Punainen jättiläinen.

Porkkanahybridi pitkäaikaista varastointia varten Kanada f1.

Mitä tehdä, jos joku ryntää porkkanat maahan ja miten käsitellä niitä.

Rehu-porkkanat

Karjanrehuun käytetään vihanneksia useita tyyppejä ja alalajeja. Se:

 1. Valkoinen. Eri korkeassa tuottavuudessa. Laji: vihreäpää, belgialainen, Arnimkriven.
 2. Keltainen. Se sisältää enemmän ravinteita.Lajikkeet: belgialainen, Saalfelder.
 3. Punainen. Johtava vitamiinimäärä. Laji: Naudan sydän, jättiläinen.

Pöytä porkkana

Taulukkotyypit sisältävät tuottavia lajikkeita:

 1. Karlena. Myöhäiset porkkanat. Vegetatiivinen ajanjakso on 150 päivää. Sato on noin 700 c / ha. Juuripaino - 70 g.
 2. Losinoostrovskaya 13... Se kypsyy 100 päivässä. Mehukas, paino jopa 200 g. Tuottavuus on noin 600 c / ha.Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut
 3. Vertaansa vailla. Kypsyy 105 päivässä. Juurikasvit, joiden paino on yli 200 g. Korjataan yli 300 senttiä hehtaarilta.
 4. Vitamiini - makea lajike. Paino korkeintaan 160 g, sato jopa 780 c / ha.Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut
 5. Chantenay 2461. Kypsyy 90 päivässä. Tuottavuus - alkaen 600 senttiä hehtaarilta. Kunkin juurikasteen paino on enintään 200 g. Pituus on jopa 14 cm.

Pitkäaikaisvarastointilajikkeet

Hyvällä pitämislaadulla on:

 1. F1-kaskadia... Se kypsyy 125 päivässä. Pituus jopa 16 cm, halkaisija 6 cm. Viittaa Chantenay-lajikkeeseen. Rakastaa lämmintä, kevyttä maaperää.
 2. Moskovan talvi. Kypsyvät 70-90 päivässä. Antaa 3-6 kg 1 neliömetriltä. m. Chantenay-lajikkeen edustaja.
 3. Syksyn kuningatar - myöhäinen lajike, joka kasvaa 130 päivässä. Tuottavuus on 250-600 kg / ha. Pituus enintään 30 cm, paino jopa 230 g. Viittaa Flakke / karoteenityyppiin.

Parhaat porkkanalajikkeet Venäjän luoteeseen

Soveltuu luoteisalueille:

 1. Cardame F1 - myöhäiset porkkanat. Sen muoto on tylppä kartio. Massa on tummanoranssi. Paino enintään 150 g. Viittaa Flakke-tyyppiin.
 2. Nanko - puolivälissä kauden lajike. Kuuluu Berlikum / Nantes-tyyppiin. Tuottavuus on 300-600 c / ha. Sokeripitoisuus on 6-8%.
 3. Zafira - talvisäilytykseen tarkoitetut keskikauden lajikkeet. Paino jopa 180 g. Tuottaa 400-700 c / ha. Berlikum / Nantes-tyypin edustaja.
 4. Prinsessa kasvaa 120 päivässä. Paino enintään 130 g. Amsterdamin tyypin edustaja.
 5. Kiinan kauneus saavuttaa 20 cm, painaa jopa 220 g. Sopii pitkäaikaiseen varastointiin. Makea, sokeripitoisuus jopa 9%.
 6. Soprano F1 - Nantes-tyypin edustaja. Se kasvaa 110 päivässä. Sokeripitoisuus jopa 11%. Kunkin vihanneksen paino on jopa 170 g. Sato on 400-500 c / ha.

Tuoreet lajikkeet

Nämä sisältävät:

 1. Natalia - Nantes-tyypin edustaja. Hollannin agronomien työn tulos. Pituus jopa 22 cm Tuottavuus 3-4 kg 1 neliöstä. m.
 2. Chicago F1 kasvaa noin 17 cm: n pituiseksi 95 päivässä. Ei sovellu pitkäaikaiseen varastointiin.
 3. Praline kasvaa 120 päivässä. Pituus jopa 22 cm. Soveltuu mehutukseen.

Ominaisuudet villi porkkana

Villi porkkana kasvaa Ukrainan ja Venäjän eteläisillä alueilla. Eroaa pienestä juurikoko, vaaleampi väri. Sisältää eteerisiä öljyjä, karotenoideja, vitamiineja.

Tärkeä! Villi porkkanaa käytetään diureettina eri alkuperää olevien ödeemien hoidossa, antispasmodistina suolistossa, sappikoolikoissa ja sappikierrossa.

Sitä käytetään A-vitamiinin puutteen kanssa, vaikka itse asiassa siinä on vähemmän karotenoideja kuin keinotekoisesti peräisin olevissa lajeissa.

5 suosituinta porkkanalajiketta

Näille lajikkeille on ominaista korkea sokeripitoisuus, joten lapset rakastavat niitä ja he, joilla on makea hammas. Ne ovat vasta-aiheisia diabetes mellituksen hoidossa.

Nämä sisältävät:

 1. Vauva makea. Se kypsyy 90–100 päivässä. Tuottavuus 6-8 kg / 1 neliömetriä. m. Yhden vihannesten massa on jopa 200 g. Sokeripitoisuus on noin 7%.

  Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut
  Vauva makea
 2. Keisari. Se kypsyy 120–130 päivässä, ja sen saanto on vaatimaton 2–4 kg / 1 neliömetriä. m. Kasvispaino 100 grammaan saakka.

  Paras porkkanalajikkeiden valokuvat ja yksityiskohtaiset kuvaukset, arvostelut
  Keisari
 3. Nantes-4. Kasvukausi on 90 päivää. Tuottavuus 6-8 kg / 1 neliömetriä. m.
 4. Bolero F1... Se kypsyy 110 päivässä ja saavuttaa massan 100-150 g. Sokeripitoisuus on jopa 8%. Tuottavuus 4-5 kg ​​/ neliö. m.
 5. Karamelli. Kasvukausi on 100 päivää. Paino jopa 150–170 g. Tuottavuus 2,5–4 kg / 1 neliömetriä. m. Sokeripitoisuus jopa 7,5%.
 6. Hunaja. Juurikasvit kypsyvät 110 päivässä, saavuttavat paino 200 g. Tuottavuus 2–4 kg / 1 neliömetriä. m. sisältää noin 6% sokeria.
 7. Keskikauden gourmet. Paino 100 - 150 g. m voidaan kerätä 3 - 5 kg.
 8. Maestro F1. Juurikasteen massa on 200 g. Sokeripitoisuus on 6-7%. Puutarhureiden arvostelujen mukaan Maestro F1-porkkanat ovat hyvät purkitus- ja raaka-aineiden syömiseen.

johtopäätös

Kaikilla porkkanalajikkeilla on omat edut ja haitat. Mehukkaita vihanneksia ei varastoida hyvin, mutta ne maistuvat hyvältä ja tekevät terveellisiä mehuja ja smoothieita. Hyvin säilyttävät porkkanat on lajiteltava ja kuivattava ennen varastointia ja jätettävä kuivaan paikkaan. Sitten sato kestää kevääseen asti.

Lisää kommentti

Puutarha

Kukat