Vakaa sato ja taudinkestävä tomaatti "Sugar Bison": lajikkeen ominaisuudet ja kuvaus

Tomaatit Sokeribiisonit erottuvat hyvistä saannoista, suurista hedelmistä, mausta ja sydämenmuodosta, jota venäläiset viljelijät rakastavat. Hedelmät ovat monipuolisia käytössä.

Artikkelissa annetaan lajikkeelle ominainen kuvaus ja kuvaus sekä kokeneiden kesäasukkaiden suosituksia tomaatin kasvattamiseksi kasvihuoneissa ja avomerillä.

Kuvaus

Lajikkeen alkuperää ovat Moskovan agrofirmin "Aelita" kasvattajat... Yhtiö tuli markkinoille vuonna 1989. Vuosien varrella agrofirmin valikoima on kasvanut 3500 lajikkeeseen omaa, kotimaista ja ulkomaista vihannes- ja kukkakasvien lajike- ja hybridi-siemeniä.

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti Sokeribisoni: ominaisuudet ja lajikkeen kuvaus

Lajikkeen kokeet alkoivat vuonna 2013, ja tomaatti oli jo vuonna 2015 sisältyy Valtion rekisteri. Siementen tuottajat suosittelevat lajiketta viljelyyn maan kaikilla alueilla avoimella maalla ja kasvihuoneissa.

Erottuvat piirteet

Määrittelemätön keski-aikaisin lajike. Bushin korkeus - 150-180 cm, teknisen kypsyyden vaihe, hedelmät saavuttavat 110 päivässä. Runko on matalalehtiinen. Lehdet ovat tummanvihreitä, kasvaneet pituudeltaan, niillä on lyhyt vaalea.

Ensimmäiset kukat ilmestyvät seitsemännen lehtiaukon jälkeen, sitten kunkin lehtiparin läpi. Viisi hedelmää on sidottu toisaalta.

Hedelmien ominaisuudet, sato

Hedelmät on pyöristetty terävällä kärjellä, sydämen muotoinen... Kun vihreiden tomaattien biologinen kypsyysaste saavutetaan, varren varteen muodostuu tumma täplä, teknisessä vaiheessa se katoaa, hedelmät saavat tumman vaaleanpunaisen tai purppuran sävyn.

Muut tomaattilaatuiset sokeribisonit:

 • lihaa mehukas keskitiheä massa;
 • iho on tiheä, sileä, uritettu;
 • siemenkammioiden lukumäärä on 6-12;
 • herkkä makea maku;
 • paino - 200–250 g (alemman oksan hedelmät ovat suurempia - 350 g).

Jollei maatalouden tekniikan säännöistä 1 neliömetriltä. m kerätä 8-10 kg.

Kuinka kasvattaa taimia

Taimet kylvetään taimiin 60–65 päivää ennen siirtämistä maahan... Keski-Venäjällä elokuva- ja lasisuojaille - maaliskuun alkupuolella - avoimessa maassa - maaliskuun lopulla - huhtikuun alussa.

Lue myös:

Raspberry Elephant -lajikkeen edut ja haitat

Herkullinen, mehukas ja tuoksuva jättiläinen "Volovye Heart"

Kasvatamme sivustollamme jättiläinen tomaatti

Siementen valmistelu

Vakio siementen valmistus sisältää seitsemän vaihetta: kalibrointi, lämmittäminen, desinfiointi, kuplitus, liotus, kovettuminen ja itäminen. Kokeneet tomaatinviljelijät aloita valmistelu kuukautta ennen kylvöä:

 1. kalibrointi... Elinkykyisimmät siemenet valitaan: suuret, tasaiset, ei tyhjiä koskematta, loput heitetään pois. Valmista suolaliuos (yksi rkl suolaa 1 lasilliseen vettä). Siemenet laitetaan 15-20 minuutin ajaksi suolaiseen nesteeseen. Lasin pohjalle uppoutuneet siemenet valitaan istutusta varten.
 2. Lämmittely... Laukku tai kirjekuori taitetaan puuvillakankaasta, siemenet asetetaan siihen. Sitten he ripustavat sen keskuslämmitysparistosta. Menettelyn kesto on kahdesta kolmeen viikkoa. Nopein tapa on levittää siemenet puuvillamateriaalille ja pahville, asettaa pahvi akkuun 1,5-2 vuorokautta.
 3. desinfiointi... Valmistetaan liuos kaliumpermanganaattia: 1 g kaliumpermanganaattia lisätään 100 ml: aan vettä.Mittausten tarkkuus on tärkeä: jos teet virheen keskittymisessä, voit polttaa siemenet tai jättää ne puhdistamatta. Kesäasukkaat käyttävät painoja. Jos tämä ei ole mahdollista, mitataan kaliumpermanganaatti teelusikalla. Se sisältää 6 g ainetta. Tämä määrä riittää 3 lasilliseen vettä. Menettelyn kesto on 20 minuuttia. Desinfioinnin jälkeen siemenet pestään juoksevalla vedellä.
 4. kuplivaa... Siemenet laitetaan lämpimään veteen (+26 - +30 astetta) ja sekoitetaan tunnin välein 15-18 tunnin ajan. Kesäasukkaat suosittelevat akvaariokompressorin käyttöä siementen tyydyttämiseksi hapolla.
 5. Liota... Siemenet laitetaan lämpimään veteen tai biostimuloivien lääkkeiden liuokseen. Venäläiset puutarhurit käyttävät yleensä "Zircon", "Epin", "Immunocytofit".
 6. karkaisu... Siemenet kääritään puuvillakankaaseen ja tarttuvaan kalvoon ja asetetaan kylmään paikkaan (-2 ... +3 ° C). Poista se 8 tunnin kuluttua lämmössä (+ 21… + 25 ° C) 8 tunnin ajan. Lämpötilaolosuhteiden muutos toistetaan 5-6 kertaa.
 7. itävyys... Jyvät kaadetaan puuvillakankaalla tai sideharsolla. Vesi kaadetaan litteään astiaan ja siihen asetetaan kangas, jossa on siemeniä. Kangas kostutetaan jatkuvasti, kunnes siemeniin ilmestyy 2-3 mm kokoisia alkioita. Käytä vettä, jonka lämpötila on + 26 ... + 30 ° C.

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti Sokeribisoni: ominaisuudet ja lajikkeen kuvaus

Kapasiteetti ja maaperä

Taimenastiat ostetaan kaupasta. Valikoima on laaja:

 • paperi hunajakenno;
 • turve ruukut;
 • turvetabletit;
 • turvekasetit;
 • PVC- ja polystyreenikasetit.

Jotkut kesäasukkaat valitsevat säiliöitä, jotka on valmistettu romumateriaaleista.:

 • Kupit jogurttia, smetanaa, juustot;
 • leikatut foliopakkaukset mehuihin ja maitotuotteisiin;
 • leikatut muovipullot;
 • lasit vanhoista sanomalehdistä;
 • munapakkaukset.

Neuvoston. Jos haluat tehdä lasin sanomalehdestä, ota lasipullo, kääri se sanomalehtipaperinauhalla (15 * 30 cm). Pohjasta taitetaan alhaalta pieni lisävara. Reunat kiinnitetään paperiliittimellä, liimalla tai teipillä.

Valitse sokeribisonille universaali tomaattiseos, joka sisältää humusta, turvetta ja jokihiekkaa. Maaperän itsevalmistelua varten sekoita maatila kesämökistä, turve, jonka happamuus on pH 6,5, jokihiekka, humus tai seulottu kypsä komposti suhteessa 1: 2: 0,5: 1.

Kontit ja maaperä desinfioidaan kiehuvaa vettä tai kaliumpermanganaattiliuosta. Kontit ja itse valmistettu maaperä desinfioidaan kiehuvalla vedellä tai kaliumpermanganaattiliuoksella.

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti Sokeribisoni: ominaisuudet ja lajikkeen kuvaus

kylvö

Siemenet pudotetaan 1-2 cm... Kastele maaperää lusikalla tai ruiskulla, jotta siemenet eivät pese. Säiliöt peitetään muovikäärellä (sellofaanipussi tai tarttuva kalvo) "kasvihuoneilmiön" luomiseksi. Pidä huone, jossa astiat ovat, lämpötilaa + 22 ° C.

Kasvaminen ja hoito

Heti kun ituja ilmaantuu maasta, astiat avataan... Kahden todellisen lehden ilmestymisen jälkeen (ensimmäinen pari sirkkalehtien jälkeen) kasvit sukeltuvat - ne istutetaan erillisiin astioihin. Sirkkalehtien tulisi olla lähellä maaperää.

Tässä vaiheessa tomaatin ruokinta alkaa.: mineraalilannoitteita lisätään maaperän seokseen taimia varten nopeudella 1 rkl. l. 5 litralle maata. Kaksi viikkoa poiminnan jälkeen levitetään monimutkainen lannoite.

Kastele kasvit käyttämällä lusikkaa tai ruiskua juurin alla maaperän kuivuessa. Joten heikot pensaat eivät kärsi sienitauteista, ne eivät salli kosteuden pääsyä varteen ja lehtiin.

Ne alkavat kovettua taimia iässä 40-45 päivää. Aluksi heidät viedään kadulle 2-4 tunniksi. Kaksi päivää ennen siirtämistä puutarhaan kasvit jätetään ulkona yön yli.

Kuinka kasvattaa tomaattia

Taimet siirretään sänkyihin 60-65 päivän kuluttua ensimmäisten versojen ilmestymisen jälkeen. Optimaalinen lämpötila on +16 ° C päivällä, +10 ° C yöllä. Siirto siirretään toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa.

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti Sokeribisoni: ominaisuudet ja lajikkeen kuvaus

Lasku

Tomaatit istutetaan 50 * 60 -mallin mukaan (3-4 pensaata / 1 m²)... 2 päivää ennen istuttamista taimet kastellaan ja tomaattien istutusalue kaivataan.Kurkut, kesäkurpitsa, tilli ja porkkanat ovat hyviä edeltäjiä tomaateille, mutta tomaattien, perunoiden ja paprikoiden kasvualueella tomaatteja ei istuteta - kasvit ovat alttiita samoille taudeille ja kärsivät samoista haitallisista hyönteisistä.

Ennen istutusta maa desinfioidaan kiehuvalla vedellä. tai liuos kaliumpermanganaattia. 4-5 päivän kuluttua pensaat sidotaan ensimmäistä kertaa.

Lisätietoja isohedelmällisistä tomaateista:

Tomaatti "iso äiti" ja suurten hedelmien kasvattamisen salaisuudet

Tomaatti naudan sydän, lajikkeen ominaisuudet ja kuvaus

Hoito

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti. Sokerin piisonit: lajikkeen ominaisuudet ja kuvausKasveja kastellaan lämpimällä, laskeutuneella vedellä tiukasti juuren alla, estäen kosteuden pääsyä varteen ja lehtiin... Sokeribisoni ei ole kosteutta rakastava lajike, joten tomaatteja on parempi kastella kuin lisätä vettä.

Jotta auringonsäteet eivät jätä palovammoja lehtilevyille, kastele tomaatit illalla tai aikaisin aamulla. Kastelun jälkeen kasvit itävät heti, poistavat rikkakasvit ja löysää maaperää. Heti kun tomaateille on muodostunut ensimmäiset munasarjat, irtoaminen ja hukkaaminen vähenevät 1-2 kertaa kahden viikon välein.

Tomaatit tarvitsevat kasvuvaiheesta riippuen erilaista ruokintaa... Typpilannoitteita levitetään, kun pensas kasvaa vihreää massaa ja kukintoja muodostuu. Fosfori-kalium - kun pensaisiin muodostuu munasarja ja hedelmät kasvavat. Pintakoriste levitetään 12-14 päivän välein.

Lajike on määrittelemätön, mikä tarkoittaa, että pensaan kasvua ei ole rajoitettu... Se puristetaan, kun se saavuttaa 1,5-1,8 m korkeuden, niin että ylemmillä hedelmillä on aikaa kypsyä ennen pakkasen alkamista. Kasvi muodostuu yhdeksi varsi. Loput varret ja poikaset poistetaan.

Tärkeä! Stepsonit poistetaan käsin. Veitsiä tai terää käytettäessä on vaara, että tartunta tai sieni siirtyy pensasta pensaaseen, joka on silmin edelleen näkymätön. Jos käytetään veitsiä, terä desinfioidaan kunkin kasvin jälkeen.

Jotkut kesäasukkaat muodostavat sokeribisonin kahdeksi varreksi... Alla olevassa valokuvassa näkyy määrittelemättömän tomaatin muovaus.

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti Sokeribisoni: ominaisuudet ja lajikkeen kuvaus

Joten korkeat pensaat eivät nojaa maahan eivätkä rikkoutuneet vihreän massan ja hedelmien painon alla, tomaatit sidotaan säännöllisesti kasvatessaan.

Viljelyn ominaispiirteet ja mahdolliset vaikeudet

Kun kasvatetaan sokeribisonin tomaattia, aloitteleva puutarhuri voi kohdata useita vaikeuksia. Luettelo sisältää tärkeimmät ja miten ne ratkaistaan.:

 1. Kun kasviin muodostuu suuri määrä viheralueita, hedelmät pienenevät ja kypsyvät hitaasti - tomaatin kasvaessa alempi lehdet leikataan.
 2. Tomaatit eivät siedä ylimääräistä kosteutta, mutta tarvitsevat säännöllistä kastelua - kastelua vähennetään vahingoittamatta kasveja multaamalla maaperää turpeella, kuivilla oljilla tai ruohoa.
 3. Tomaatit kypsyvät vähemmän painoa kuin valmistaja väittää - ne poistavat ylimääräiset munasarjat ja jättävät yhdelle harjalle jopa 3-4 kukintaa.

Taudit ja tuholaiset

Valmistajat eivät ilmoita pakkauksissa immuunijärjestelmää koskevia tietoja tomaatit. Mutta kokeneet kesäasukkaat toteuttavat edelleen ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä yleisiä tomaattitauteja ja haitallisia hyönteisiä vastaan.

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti. Sokerin piisonit: lajikkeen ominaisuudet ja kuvausTomaatit kehittävät sienitauteja kasvihuoneissa... Tämän välttämiseksi puutarhurit tuulettavat suojia huolellisesti, ja kasveja käsitellään sellaisilla valmisteilla:

 • «Fitosporin»;
 • Ecosilom;
 • "Quadrisilla";
 • Ridomil kulta.

Löydä tomaatista ruskeaa mätää, tomaatit poistetaan, typpipitoinen lannoitus ja kastelu vähenevät.

Tällaiset haitalliset hyönteiset, kuten kirpit ja tripit, hyökkäävät purkamisiin. Heitä taistellaan Zubr-huumeiden kanssa. Prestige säästää sinut Colorado-perunakuoriaiselta, ja Confidor säästää sinulta perhoselta.

Neuvoston. Nasturtium- tai marigolds-haju pelottaa monia haitallisia hyönteisiä, joten nämä kukat on istutettu lähellä tomaatteja.

Vivahdukset kasvaa avoimessa maassa ja kasvihuoneessa

Tämän lajikkeen tomaatit istutetaan avoimeen maahan vain alueilla, joissa on kuuma ilmasto.... Alemman lämpötilan lämpötilat kevään pakkasten aikana (esiintyy usein Keski-Venäjällä ja pohjoisessa) voivat tuhota sekä vasta istutetut nuoret taimet että jo kasvanut pensaat.

Tällaisilla alueilla sokeribisonia kasvatetaan kasvihuoneissa, jotka on valmistettu lasista, kalvosta, polykarbonaatista.

Sadonkorjuu ja sadon levitys

Hedelmät korjataan 110-115 päivän välein... Käytetään tuoreena salaattien, voileivien valmistukseen. Säilyttämisessä - mehujen, kastikkeiden, tahnojen, välipalan ja lecho valmistamiseksi talveksi. Niitä ei käytetä täyshedelmien säilömiseen suurten hedelmien takia.

Huolellisella käsittelyllä sitä voidaan säilyttää pitkään, mutta se ei siedä kuljetusta - Kun iho on täysin kypsä, se halkeilee. Tämän välttämiseksi hedelmät olisi poistettava pensasta ennen niiden teknisen kypsyyden vaihetta.

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti. Sokerin piisonit: lajikkeen ominaisuudet ja kuvaus

Lajikkeen edut ja haitat

Tämän lajikkeen tärkeimmistä eduista mainitaan:

 • hyvä siementen itävyys;
 • korkea sato (8-10 kg / m²);
 • sikiön tasainen kasvu ja kypsyminen;
 • kuivuudenkestävyys;
 • hedelmien hyvä säilyvyys;
 • erinomainen maku.

Haittapuolia ovat muotoilun, puristamisen ja sukkanauhan tarve sekä saannon väheneminen, kun sitä kasvatetaan avoimella kentällä.

Viljelijöiden arvostelut

Arviot tomaattituotannosta Sokeribisonin positiiviset... Tämän lajikkeen kasvataneet puutarhurit olivat tyytyväisiä satoon ja kasvattavat sitä uudelleen.

Pavel, Tšeljabinsk: ”Kasvatan dachassani useita bison-lajikkeita. Minulla on sekä keltaista että mustaa, tänä vuonna sokeri ilmestyi. Pidän kaikista lajikkeista erittäin paljon. Hedelmät ovat herkullisia, kauniita. Kasvit eivät sairastu, reagoivat hyvin ruokintaan. Sato on kunnollinen, joten monia pensaita ei tarvitse istuttaa. Tämä lyhentää huoltoaikaa. Olen erittäin tyytyväinen valintaani ".

Alina, Samara: ”Olen istuttanut jo kolmannen vuoden sokeribisonitomaattia, olen erittäin tyytyväinen sadonkorjuuseen. Tomaatit ovat makeita ja sokeria, siksi pidän niistä. Heidän väri on purppuranpunainen. Siementen turvottamiseksi liotan ne heikkoon kaliumpermanganaattiliuokseen ennen istutusta. Tätä menetelmää voidaan käyttää myös desinfiointiin. Ensimmäiset versot ilmestyvät jo 6.-7. Päivänä. Syömme tomaattia tuoreena, ja juuri tästä lajikkeesta saadaan erittäin maukas adjika piparjuurilla ".

Vakaa sato ja taudille vastustuskykyinen tomaatti Sokeribisoni: ominaisuudet ja lajikkeen kuvaus

Antonina, Zadonsk: ”Kasvatan sitä jo kolmantena vuonna kasvihuoneessa. Siementen itävyys on erinomainen, taimet kasvavat vahvoiksi. Mutta ensimmäisenä vuonna jouduin vaikeuksiin - myöhään tauti hyökkäsi. Minun täytyi kaivaa pari pensaata. Nyt käsittelen kaikki tomaatit aina Fitosporinilla. Itse tomaatit ovat kauniita katsella, mutta maku on vain satu! ".

johtopäätös

Huolimatta siitä, että alkuperän laatijat suosittelevat tomaattia viljelyyn kaikilla ilmastovyöhykkeillä lajikkeen valinnassa, on syytä ottaa huomioon, että kylmällä alueella avoimessa kentässä sato on alhainen.

Loppuosa tomaattien hoidosta on tavallista: ne muodostetaan 1–2 varreiksi, lapsenlapset poistetaan säännöllisesti ja sidotaan toisiinsa. Tomaatit ovat vaatimattomia kosteudelle ja sietävät nestepulaa helpommin kuin ylimääräinen. Lajike tarvitsee ennaltaehkäisevää hoitoa sienitauteja ja haitallisia hyönteisiä vastaan. Hedelmiä käytetään sekä tuoreina että purkitettuina.

Lisää kommentti

Puutarha

Kukat