Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Munakoisosairaudet, kuten hyönteisten tuholaiset, voivat tappaa kasveja ja jättää isännät ilman kasveja. Jotta tautit selviävät tehokkaasti, sinun on tiedettävä niiden ensimmäiset merkit ja hoitomenetelmät. Älä unohda myös ennaltaehkäisyä - tämä on paras tapa torjua infektioita ja tuholaisia.

Artikkelista löydät kuvaukset, syyt ja oireet yleisimmistä munakoisosairauksista valokuvien avulla ja opit hoitamaan sairauksia.

Kuinka ymmärtää, ovatko munakoisot sairaita

Kaikki kasvin rungon, lehtien, kukkien ja hedelmien muodon ja värin muutokset ovat vakava syy kiinnittää huomiota istutusten terveyteen. Tahrojen ulkonäkö on toinen merkki, jota ei voida sivuuttaa. Jos munakoiso sairastuu kukinnan aikana, se kukat kutistuvat, kuivaavat ja pudotavat.

Sienitaudit ovat yleisimpiä ja niitä voidaan hoitaa tehokkaasti. Bakteeri-infektioita voidaan myös käsitellä. Virussairaudet ovat tarttuvia ja niitä on vaikea parantaa. Heitä taistellaan tuhoamalla sairaat pensaat, desinfioimalla puutarhatyökalut.

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Sairauksien syyt

Koska termofiilinen kasvi, munakoiso vaatii hoitamista. Mahdolliset poikkeamat maatalouden tekniikan säännöistä johtavat heikkoon istutukseen ja sitä seuraaviin tauteihin:

 1. Auringonvalon puute. Jokainen munakoisojen kehitysjakso vaatii tietyn määrän valoa. Joten taimet, päivänvalon optimaalinen kesto on 10 tuntia, muuten kasvi kuihtuu ja sairastuu. Pensaat, joilla hedelmät kypsyvät, tarvitsevat myös riittävästi auringonvaloa. Pensaat istutetaan parhaiten sivuston aurinkoisella puolella. Munakoisot eivät kasva tai kehitty varjossa.
 2. Veden niukkuus. Älä anna maaperän kuivua tai kastua. Taimet tarvitsevat kastelua 3 kertaa viikossa. Lämpössä - joka toinen päivä. Kypsillä hedelmillä varustettuja pensaita kastellaan kerran viikossa - noin 4 litraa vettä per bussi.
 3. Kastelu liian kylmällä vedellä. Se ei aiheuta tautien lisäksi myös kasvin kuolemaa. Syynä on lämmön puute, jota tarvitaan täydelliseen kasvuun ja kehitykseen. Juurijärjestelmä toimii vain lämpimässä maaperässä. Kasteluun käytetään auringossa lämmitettyä vettä.
 4. Ravinteiden puute. Kaliumin puute aiheuttaa lehtien käpristymisen ja ruskean reunan ilmestymisen reunoille. Niiden värin muutos vaaleammaksi väreksi osoittaa typpivajeen. Ylöspäin venyvät lehdet osoittavat fosforin puutetta. Minkään alkuaineen puuttuminen on kasvin riittämätöntä ravintoa, mikä aiheuttaa immuunijärjestelmän heikkenemistä.
 5. Muita syitä ovat ötökät, jotka eivät vain syö kasveja, mutta toimivat myös tartuntojen kantajana.

Munakoisojen sairaudet ja niiden oireet

Aloita taudin torjunta ajoissa. Mitä nopeammin taudin merkit havaitaan, sitä menestyvämpi taistelu tapahtuu, sitä nopeampi toipuminen tapahtuu ja hedelmällisyys palautuu. Mieti munakoisojen sairauksia valokuvien avulla ja miten niitä hoidetaan.

Lehden rullaus

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Valssatut munakoisojen lehdet osoittavat:

 1. Riittämätön kastelu.Maaperän kostutus on suoritettava heti, kun pintakerros kuivuu.
 2. Ravinteiden puute. 1 tl tuhka jokaisen pensan alla auttaa päästä eroon muodonmuutoslehdistä.
 3. Ylimääräinen lannoite, vähän kastelua. Jos maaperä on ylikyllästetty typellä, fosforilla ja kaliumilla ja kastelu on huonoa, lehdet alkavat käpristyä ja kuivua. Tällöin lannoitus peruutetaan ja kastelujen määrää lisätään.
 4. Maaperän lämpötilan tai kosteuden muutokset. Mukauttamalla kasvi suoristaa lehtensä ilman apua.

huijari

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Sieni-infektio, joka hyökkää nuoria kasveja. Se ilmenee tummana raidana varren alaosassa. Runko kuivuu tässä paikassa ja munakoiso kuolee. Provosoiva tekijä on liiallinen kosteus maaperässä, mikä myötävaikuttaa sienen kehitykseen.

Kasvia, johon musta jalka vaikuttaa, ei voida parantaa... Se poistetaan ja maaperä käsitellään kaliumpermanganaattiliuoksella, "Maxim", "Previkur". Poista ylimääräinen kosteus, ripottele maata pienellä määrällä hiekkaa.

Suosittuihin torjuntamenetelmiin kuuluu ruiskuttaminen sipulikuorien infuusiolla ja maaperän käsittely tuhkalla kerran viikossa.

Keltaiset lehdet

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Lehtien keltaisuus voi ilmestyä sekä taimeihin että aikuisiin kasveihin. Muiden merkkien puuttuminen osoittaa:

 • riittämätön maaperän kosteus;
 • kaliumin ja typen puute;
 • kylmän veden käyttö kasteluun;
 • sopimaton maaperä taimeille.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet - oikea-aikainen ja annosteltu käyttö top dressing, taimien istuttaminen steriloituun ja happamaan maaperään.

Tärkeä! Keltainen lehdet, johon liittyy muita merkkejä, osoittaa aina taudin esiintymisen kasvi. Lisäoireiden puuttuminen viittaa maatalouden tekniikan sääntöjen rikkomiseen.

Musta piste

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Vaarallinen bakteeritauti, joka vaikuttaa munakoisoihin missä tahansa kehitysvaiheessa. Korkea kosteus on taudin pääasiallinen syy.

Ensimmäiset oireet ovat pieniä mustia pisteitä lehtiä, joilla on keltainen reuna. 7-10 päivän kuluttua he saavat kuperan muodon. Kahden viikon kuluttua siitä, jos hoitoa ei aloiteta, kasvi peittyy haavaumilla.

Käytä hoitoon "Fitolavin" 2 viikon välein ja "Gamair" kerran.

Huomio! Sairaiden kasvien käsittely ei koske vain maaperää. Kaikki kasvillisuuden jäänteet on poistettava ja tuhottava.

Hometta

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Munakoisojen hometta aiheuttaa sieni, joka aktivoituu korkean kosteuden aikana ja lämpötilanvaihtelujen ollessa usein. Lehtien yläpuolelle ilmestyy valkoinen kukinta, joka muistuttaa roiskunutta jauhoa. Ajan myötä lehdet kuivuvat, pudistuvat ja pensas itse kuihtuu.

Viite. Valkoinen kukinta lehtien alapinnalla on himmeä tai homehome.

Käsittelynä käytetään ruiskutusta kolloidisen rikki- tai Topaz-liuoksella. Levitä ohjeiden mukaisesti. Kastelujen määrää on tarpeen vähentää.

Suosittu tapa torjua hometta on hajottaa tuhka sänkyjen pintaan ja niiden ympärille.

Tupakan mosaiikki

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Yksi sairauksista, joita hyönteiset kantavat. Hyvin tarttuva. Taudinaiheuttaja pysyy pitkään kasvinjäännöksissä.

Se ilmenee seuraavista oireista:

 • lehtien muodonmuutos ja heikkous;
 • täplät tummia ja vaaleanvihreitä, samanlaisia ​​kuin mosaiikki;
 • ajan myötä lehtiä ilmestyy reikiä;
 • hedelmien kasvu hidastuu, ne ovat peitetty keltaisilla pilkuilla.

Tauti leviää tartunnan saaneiden siementen kautta. Ennalta ehkäisevänä toimenpiteenä ne kastetaan 30 minuutin ajan 20-prosenttisessa suolahappoliuoksessa, minkä jälkeen ne pestään juoksevan veden alla.

Hoito suoritetaan lääkkeellä "Fitosporin" tai "Uniflor-micro"... Kansanlääke on liuos maidosta pyykin saippualla. Ne ruiskutetaan kasveilla 10 päivän välein.

Phomopsis

Sienen aiheuttama kosteus ja korkea lämpötila. Se näkyy pyöreinä vaaleina pisteinä lehtiä ja runkoa. Hedelmissä esiintyy harmaita ja ruskeita pisteitä, jotka mäntyvät ja peittyvät limaksi.

Sairaat kasvit poistetaan puutarhasta ja tuhotaan. Ei ole tehokasta hoitoa, on tarpeen suorittaa ehkäisy taudin estämiseksi. Tätä varten siemenet desinfioidaan ennen lasku, kasveja käsitellään ajoittain "Fundazolilla" ja "Derozalilla".

Myöhäinen tauti

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Yleinen sairaus, joka leviää kaikista yövöistä toisiinsa. Silmiinpistävimmät oireet ovat:

 • tummat täplät, joissa vihreä reunus lehtineen;
 • valkoinen-harmaa kukinta lehtien alapuolella;
 • täplät peittävät varret ja hedelmät, aiheuttaen mätää.

Taisteluun käytetään kuparia, Bordeaux-nestettä sisältäviä lääkkeitä. "Quadris" ja "Antrakol" ovat todistaneet itsensä hyvin.

Kansanlääkkeitä ovat seerumin suihkuttaminen, valkosipulin infuusio, puutuhkan pölyttäminen.

Alternaria tai harmaa mätä

Ensinnäkin hedelmällisyys vaikuttaa pensaan alaosassa kasvaviin hedelmiin. Niille ilmestyy itkeviä ruskeita pisteitä, jotka myöhemmin siirtyvät lehtineen.

Käsittele "Horus" ja "Antracol" käyttöohjeiden mukaisesti. Ennaltaehkäisyä varten se käsitellään kolloidisella rikillä, Fitosporinilla ja kuparisulfaatilla.

Sklerotinoosi tai valkoinen mätä

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Sieni, joka aiheuttaa valkoista mätää, on yleinen koko mantereella ja vaikuttaa suureen määrään kasveja. Munakoisojen lehdet kirkkuuvat, rungot mäntyvät juuressa, muodostuu valkoinen kukinta, jossa on mustia pisteitä, hedelmät peitetään valkoisilla pisteillä.

Munakoisojen valkoisen mätän käsittely käsittää ruiskuttamisen Oxyhom-, HOM- tai Abiga-Peak-valmisteilla. On myös tarpeen karsia vaurion vaurioituneet osat.

Kansanlääkkeisiin kuuluu sumuttaminen heikolla kaliumpermanganaatti- tai jodiliuoksella.

Vertex-mätä

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Viittaa virusinfektioihin. Hedelmän sivupuolella muodostuu nekroottisia pisteitä. Ne ovat vetisiä, mutta kasvaessaan ne kuivuavat.

Hoito koostuu kaliumia ja kalsiumia sisältävien lannoitteiden levityksestä maaperään. Vahingoittuneet lehdet ja hedelmät on poistettava. Ylämädan estämiseksi käytetään juottoa juuressa ja ruiskujen suihkuttamista tuhka-infuusiolla.

Cercosporosis

Sienitauti, joka ilmenee pieninä keltaisina pisteinä lehtiä. Täplien liikakasvu aiheuttaa lehtien kuoleman. Hedelmät pysähtyvät kehitykseen, ovat epämuodostuneita.

Bordeaux-seos on erittäin tehokas sairauden alkuvaiheessa. Pitkälle edenneissä tapauksissa käytetään lääkkeitä "Skor", "Raek", "Fundazol". Levitä kivennäislannoitteita.

Phytoplasmosis

Virustartunta, jota ei voida hoitaa. Vaurioituneet holkit poistetaan ja poltetaan. Tauti ilmenee värjämällä lehdet violetti-punertavan sävyisiksi, lehtiin muodostuu halkeamia. Hedelmät ovat kovia, epämuodostuneita.

Voit estää taudin puhdistamalla kaikkien rikkakasvien ja kasvinjätteet alueen ennen istutusta. Virusta kantavat hyönteiset tuhotaan hyönteismyrkkyillä.

Pystysuuntainen kuivatus

Hyönteiset ovat taudin kantajia. Taudinaiheuttajat pysyvät maaperässä ja kasvinjätteissä. Sääolosuhteiden jyrkkä muutos on sysäys taudin kehittymiselle.

Mustanava varsi, jossa on erittyvä lima, kuivunut keltainen lehdet ovat merkkejä vertikaalisesta kuivumisesta.

Taudin estämiseksi kasvit ja niiden alla oleva maaperä ruiskutetaan kaliumpermanganaatti- tai "Fitosporin" -liuoksella. Hyönteismyrkkyjä käytetään tappamaan hyönteisiä. Tarvitaan monimutkaisia ​​mineraalilannoitteita.

Sisäinen nekroosi

Virusinfektio, joka johtaa sikiön muumifikaatioon. Aikuisia kasveja ei voida palauttaa. Tätä tautia ei voida parantaa, mutta se voidaan estää. Tätä varten siemeniä pidetään 20-prosenttisessa suolahappoliuoksessa 30 minuutin ajan ennen istutusta. Pestiin sitten juoksevassa vedessä ja kuivattiin.

Munakoiso-tuholaisten päätyypit

Hyönteisten tuholaiset eivät vain kanta virusinfektioita, vaan tuhoavat myös munakoisojen lehdet ja hedelmät. Hyönteiset lisääntyvät hyvin nopeasti ja pystyvät tuhoamaan kokonaan istutukset.

Puhutaanko tuholaisista, jotka vaikuttavat munakoisoihin, ja kuinka käsitellä niitä.

Kirva

Nämä ovat pieniä vihreitä vikoja, joissa on pehmeä runko ja jotka ruokkivat kasvin mehua. Ne muodostavat pesäkkeitä lehtien sisäpuolelle, jotka käpristyvät ja kuivautuvat pesäkkeiden kasvaessa. Ravinteiden puute johtaa koko kasvin kuolemaan.

Hyönteismyrkyt "Karbofos" ja "Keltan" tuhoavat kokonaan kirvoja. Kansallisten taistelukeinojen kannattajat käyttävät suihkutusta sipuliliemellä ja tupakkatuhka-tinktuuraa. Voit pyyhkiä lehdet pyykkisaippuan ja tuhkan liuoksella.

Colorado kuoriainen

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Lehdet ruokkivat kovakuoriaisten lisäksi myös niiden toukkia, aiheuttaen korjaamattomia vaurioita. Jos Colorado-perunakuoriaisen torjumiseksi ei ryhdytä ajoissa toimenpiteisiin, munakoisot jäävät ilman lehdet.

Hyönteismyrkyt ovat paras kovakuoriaisten torjunta. Mutta kanssa munasarjan muodostuminen eikä hedelmien jatkuvaa keräämistä suositella. Voit päästä eroon Colorado-kovakuoriaisista ilman kemiaa. Tuholaisten kerääminen käsin, munakoisojen suihkuttaminen valkosipulliemellä, istutusten pölyttäminen tuhkalla säästää päivän.

Hämähäkin punkki

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Se elää lehtien alapinnalla, imee niistä mehu ja kiertää kasvin valkoisella ohuella, mutta tiheällä hämähäkinverkossa.

Tärkeä! Ennen suihkuttamista holkkeihin, poista kaikki hämähäkkiverhot manuaalisesti. Suihkutus tapahtuu yksinomaan lehtien alapinnoille.

Kuinka jalostaa munakoisoa:

 • akarisidit "Floromite", "Sunmite" - suihkutuksen välinen aika ei saa olla yli 5 päivää;
 • infuusioita kasveista, joilla on pistävä haju (valkosipuli, kalanteri, sipulit) - ne eivät auta päästä eroon jo ilmestyneestä hämähäkkipunkkista, mutta pelkäävät niitä.

whitefly

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus
whitefly

Butterfly syö munakoiso mehu. Asuu lehden alapuolella, vaaran aiheuttavat sen eritteet, jotka suosivat sienten kehittymistä.

Suihkuttamalla "Fitoverm" ja "Aktara" auttavat tuhota whitefly.

Medvedka

Elää maassa, ruokkii juurista. Seurauksena on, että kasvi kuivuu. Aina istutusten lähellä tulee olemaan karhun uria, joiden ympärille Medvetox on hajotettava.

Klassisiin toimenpiteisiin kuuluu maaperän ripottaminen jauhetulla pippurilla, kastelu sipuliliemeillä ja valkosipulilla.

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Ristikko

Pieni musta kovakuoriaisen, joka syö kokonaan lehdet, jättäen vain kovat suonet. Kirppukat ovat maassa ja syövät juurista.

Kemikaaleista hyönteismyrkyt, kuten Actellik, auttavat torjumaan ristikkäisiä kirppu kovakuoriaisia.

Ruiskuttaminen koirpu, voikukka, valkosipuli-infuusiolla tai pölynpoisto puutuhkalla tai jauhetulla pippurilla antaa myös tuloksia.

slugs

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Ahmat nilviäiset, jotka ruokkivat paitsi lehtineen myös kasvin hedelmiä. Ne indeksoivat yöllä piilopaikoista ja jättävät taakseen limaisia ​​polkuja ja suuria reikiä lehtiä.

Tehokkain menetelmä etanojen torjumiseksi on jauhe, joka sisältää metaldehydiä. Sitä käytetään määränä 3 g / m². Karkea suolaa tai jauhettua pippuria on myös hajallaan munakoisopalojen ympärille.

Ehkäisytoimenpiteet

Paras tapa hoitaa munakoisosairauksia: kuva ja kuvaus

Ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ovat:

 • siementen desinfiointi;
 • viljelykiertoa koskevien sääntöjen noudattaminen;
 • maaperän desinfiointi ennen istutusta;
 • ohenevat tiheät istutukset;
 • kastelua ja ruokintaa koskevien sääntöjen noudattaminen;
 • rikkakasvien ja kasvinjätteiden oikea-aikainen poisto alueelta.

johtopäätös

Munakoiso on herkkä kulttuuri, joka epäsuotuisissa olosuhteissa ja huonolaatuinen jättäen alttiina lukuisille sairauksille ja tuholaishyökkäyksille. Säännöllinen hoito ja oikea-aikaiset ennaltaehkäisevät toimenpiteet auttavat välttämään artikkelissa kuvattuja ongelmia ja saamaan korkean tuoton.

 

Lisää kommentti

Puutarha

Kukat