Pitäisikö minun kuoria punajuurikkaat ennen keittämistä - opimme valmistamaan sen keittämällä kokenut kotiäidien elämähakat

Juurikkaiden avulla voidaan valmistaa monia herkullisia ruokia. Perinteisestä ja kaikkien suosikista - boršiksesta ja sillistä "turkin alla". Monet kotiäidit eivät kuitenkaan osaa käsitellä tätä juurikastoa oikein. Jos kiehuu, onko punajuurot kuorittu ennen keittämistä? Olemme oppineet tämän kasviksen keittämisen temppuja ja olemme valmiita jakamaan ne.

Puhdista ennen keittämistä

Jos kuoritut punajuuret ennen niiden keittämistä, keittämisen jälkeen löydät pannulta vaalean, ruma ruskeanruskean juurikasvihannen.... Kaikki kirkas viininpunainen väri katoaa kuoritusta vihanneksesta.

Pitäisikö minun kuoria punajuurikkaat ennen keittämistä - opimme valmistamaan sen keittämällä kokenut kotiäidien elämähakat

Siksi emäntätyöt tulivat siihen johtopäätökseen: juurikatoa ei saa missään tapauksessa kuoria ennen keittämistä! Tämä pitää siitä mukavan ja hyödyllisen..

Se voi olla hyödyllinen:

16 parasta herkullista tomaattivalmistetta

Kuinka suolakurkku suolakurkkua kotona

Elämä hakkeroidaan työskennellessä punajuurien kanssa

Juurikkaiden keittämisessä on temppujajotka helpottavat emäntätä. Tarkastellaan kaikkea järjestyksessä.

Kuinka valmistaa ruokaa

Pitäisikö minun kuoria punajuurikkaat ennen keittämistä - opimme valmistamaan sen keittämällä kokenut kotiäidien elämähakatOlemme jo selvittäneet sen älä kuori raa'ita punajuuria ennen keittoa.

Riittää, että pese se huolellisesti.

Yläosaa ja juuria ei leikata pois, pinnan eheyttä ei loukata.

Upota vihannes kiehuvaan veteen kattilassa ja keitä 50-60 minuuttia.

Huomio! Kokosta, iästä ja lajista riippuen punajuuret voidaan keittää 30 minuutista 2-3 tuntiin.

Voit käyttää painekattilaa. Tämä lyhentää keittoaikaa. (keskimäärin 10-15 minuuttia). Voit keittää myös punajuuria hitaassa liesi-keittimessä. Vihannesten keittämiseen multikookerissa tarjotaan yleensä erityinen tila (esimerkiksi "Keittävät vihannekset"). Keittämisen kesto - laitteen ohjeiden mukaan.

Värin säilyttämiseksi lisätään etikkaa (6-9%) veteen - jokaista 2 litraa vettä kohti, 1-2 tl etikkaa ja 1 tl sokeria.

Tärkeä! Juurikasvettä ei keitetä suolavedessä. Jos lisäät suolaa, punajuurista tulee vähemmän maukkaita. He lisäävät sen keittämisen jälkeen.

Pääsääntöisesti punajuurien valmistaminen kestää kauan kattilassa. Prosessin nopeuttamiseksi 30-45 minuutin kuluttua se poistetaan liesi ja asetetaan erittäin kylmän virtauksen alle (jää) vettä 3-5 minuutin ajan.

Merkintä. Yllättäen punajuuret "keitetään" kylmässä vedessä. Kyse on lämpötilaerosta. Hän tuo juurikasvien valmiuteen.

Kuinka leipoa

Viinikattaiden tai salaattien valmistukseen keitetyt punajuuret eivät ole sopivia, vaan paistettuja... Uskotaan, että tällä keittomenetelmällä kaikki nitraatit poistuvat juurikasvusta.

Voit leipoa vihannesta:

  • Pitäisikö minun kuoria punajuurikkaat ennen keittämistä - opimme valmistamaan sen keittämällä kokenut kotiäidien elämähakatuunissa. Puhdas juurikaskääri kääritään elintarvikekalvoon ja paistetaan tunnin ajan lämpötilassa 150 - 160 astetta;
  • mikroaaltouunissa. Aseta koko pesty punajuuri paahtopussiin. Uuni kytketään päälle 800 watin teholla 10-12 minuutin ajan. Ajan kuluttua juurikasvi on valmis. Kypsennysajat voivat vaihdella vihanneksen koosta riippuen. Jos sinulla ei ole keittiössä leivontapussia, voit keittää punajuuret kansilavalla tai muulla lautasella. Leivonta-aikaa pidennetään sitten 5 minuutilla.Jotta tuote ei kuivaa, voit kaataa 0,5 kupillista lämmintä vettä lautaselle.

Huomio! Kun leipoa, kotiäidit suosittelevat reikien tekemistä pussiin hammastikulla, jotta höyry pääsee poistumaan.

Tarkista tuotteen valmius haarukalla... Haarukka saapuu ja poistuu kypsennetystä juurikasvista ilman vaivaa.

Kuinka puhdistaa

Kuinka kuorita keitetyt punajuuret nopeasti? Kuori jättää valmiin juurikasvihan yksinkertaisesti... Riittää, kun se kaatuu päällä veitsellä, ja se tulee helposti irti.

Tärkeimmät neuvoja kokenut kotiäidit - Käytä käsineitä puhdistaessasi ja leikkaamalla punajuuria. Jos et suojaa kätesi ihoa, se värjätään kirkkaalla viininpunaisella punajuurivärillä. On vaikea päästä eroon siitä myöhemmin.

Huomio! Vihannesten puhdistukseen sopivat kertakäyttöiset muovi-, lateksi- tai kumikäsineet.

Vinkkejä punajuurien valitsemiseen ruoanlaittoon

Kuinka valita oikeat juurekset ruoanlaittoon? Juurikkaiden pitäisi olla:

  • kiinteänä aineena;
  • tummanruskea väri;
  • keskikokoinen;
  • ruoanlaittoon sopiva lajike (esimerkiksi sylinteri tai Bordeaux);
  • pinnalla ei saa olla halkeamia tai vaurioita.

Se on mielenkiintoista:

Kuinka tehdä herkullisia rapeaksi suolaisia ​​kesäkurpitsaa

Yksinkertaimmat valkosipulin aihiot

20 parasta herkullista reseptiä säilöttyissä parsapavuissa

Yhteenvetona

Jos aiot keittää tai leipoa punajuuria, muista: sinun ei tarvitse kuoria niitä. Huuhtele tarpeeksi. Keittämisajan lyhentämiseksi kotiäidit suosittelevat keittämisen lopussa "keittämään" sen juoksevan kylmän veden alla. Perinteisen keittolevyn lisäksi voit käyttää kaksoiskattilaa tai painekattilaa.

On suositeltavaa olla keittämättä juurikasvihannesta salaattia tai viinirypälettä varten, vaan leipomaan se. Tämä voidaan tehdä uunissa (foliossa) tai mikroaaltouunissa (leipopussissa). Epätavalliset ruokia ja hyvää ruokahalua!

Lisää kommentti

Puutarha

Kukat